lillemans bravader

Varje morgon ligger jag kvar i sängen till efter min son o make har gått till dagis. Eftersom Wiggo är en riktig mammagris, så finns det ingen anledning att jag går upp o visar mig.. för då bryts deras rutiner,o det slutar med att jag får lämna på dagis. Imorse vaknade jag av Wiggos förtvivlade röst ute i hallen. "Wiggo vill nanna i mammas säng.. INTE gå till dagis" Rickard försökte avstyra det med, att så känns det när man inte går o lägger sig i tid..(hur lätt det nu är för en 2.5åring att förstå, men det ska ju börjas i tid) Då är man trött på morgonen. Wiggo gnällde en del i trappen, men piggnade till så fort han kom ut.. men killen ville fortfarande inte på dagis, då han försökte en ny runda.. "men pappa. Wiggo vill inte till dagis.. följa med pappa till jobbet i stället"... Rickard blev nog ganska rörd
.. o försökte igen.. "ja.. när Wiggo blir lite större ska han få följa med pappa på jobbet en hel dag" "idag måste Wiggo till dagis".. sen tror jag inte att Wiggo kom på fler undanflykter.. utan killarna traskade till dagis.. =) Allt hörde jag från våran sovrumsbalkong... Det är en sån dag då man bara går runt o ler.. var får dom små liven allt ifrån!!

Ikväll kommer vi ha en egenkväll jag o lilleman.. Rickard ska på möte med AIK fotboll.. säsongen böjar ju närma sig, o min fotbollsnörd til make, ska ju ha alla kort på bordet innan den börjar.  #vilka är dom nya tränarna
#vilka nyförvärv i klubben  #vilka spelare har vi lånat ut # hur ser det ut med ekonomin.. ja o så vidare.. Så då finns det bara en sak.. att gå på styrelsemöte med klubben.. vilken nörd!   EN nörd.. men MIN nörd!  =)

back to work!

CIAO!!


"mamma vi har ett badkar i hallen.. WOW"

Vi har ett stort problem med vårt golv i hallen, tror att jag nämnt det tidigare... OCh igår skulle dom komma hit o titta på det. Tyvärr var golvet i sämre skick än vad dom trodde.. så nu ska hela hallgolvet bilas upp!!! Helt sinnesjukt.. om dom tittat på golvet tidigare, så hade dom ju kunnat fixa med det under stambytet.. men nädå.. nu ska det hit fler maskiner som ska se till så att det är damm i hela lägenheten, som vi typ betalat en förmögenhet på en städfirma, för att få bort.. *suck* men inte något dåligt dsom inte har något gott med sig.. Wiggo blev överförtjust.. för just nu har vi ett litet hål i golvet.. inget stort alls.. lite avlångt.. typ 5 cm djupt o kanske 15 cm långt... Wiggo han började genast lägga saker i hålet.. o låtsas att det var ett badkar!! han ropade sen förtjust.. "mamma vi har ett badkar i hallen.. Wow"... hahaha.. jag garvade så att jag grät.. snacka om att uppfinna egna saker.. =))
Jag är fortfarande hes.. o stämbanden o jag är inte riktigt överens.. men nu orkar jag minsann inte vara hemma längre.. så imorrn blir det jobb igen.. Lämnade dock över jobbtelefonen till en kollega som ska ta alla mina samtal tills jag blir frisk i halsen.. men papper o scheman ska jag nog kunna fixa.. Så imorrn är det åter dax att jobba.. ska faktiskt bli riktigt skönt!!
Nu ska jag dricka en kopp the.. sen ska jag hämta lilleman på dagis..

Ciao!!


Min tur...

Japp.. då var det min tur att trilla i influensaträsket... Och inte är det en av de mildare varianterna heller.. I onsdags började jag känna mig hängig, men antog att det var för att det var mkt hemma att ta hand om son o make som då låg hemma o var sjuka, plus jobbet.. o den lilla(?) hunden förstås... och inte att förglömma att jag är trött bara av att vara gravid.. så egentligen trodde jag nog att det handlade om att jag behövde sova. Men så var inte fallet.. jag fick en hemsk huvudvärk o hög feber.. nästan med en gång jag kom hem.. Gick o la mig o sov.. så länge nu det går när sonen är hemma. För han har kommit in i en fas, där det BARA är mamma som gäller.. jag får springa in på toa o låsa dörren om jag vill vara ifred.. sen står han utanför o bankar tills jag kan tänka mig att komma ut. Detta är förstås mkt frustrerande..även som frisk.. inte bara för mig utan för stackars pappan som inte får eller kan göra något alls åt det. Men iallafall.. jag försökte pigga på mig senare på kvällen, men det blev bara värre o värre.. SÅ för att göra sjukhistorien kort.. så är jag iallafall fortfarande hemma.. all hosta o så har lett till att jag itne har någon röst alls.. o min hosta har jag kvar.. o inget kan jag göra.. detä r bara ett virus.. så det är till att vänta ut det.. mend honungsvatten,vila o snart en helflaska mollipekt..  =( 

Vet inte om det har med att vi varit hemma så länge hela familjen.. 3 veckor.. som Wiggo är som förbytt.. är han rastlös??  han har ju börjat slåss.. mest på sin mamma då.. o dra i håret. Vi har ju alddrig sett denna sidan hos honom innna.. o egentligen vet vi inte vad vi ska göra.. Hur "straffar" man en sån liten krabat?? och hur mkt förstår en 2. 1/2 åring av ett "straff". Jag får så fruktansvärt dåligt samvete när han kommer hulkandes efter ett tag o säger "Wiggo snäll, mamma.. Wiggo Snäll, mamma" men efter bara en halvtimme är han igång igen.. Jag som alltid sagt att han verklgien inte gör något sånt, o det har han inte heller gjort. .fram till nu.. jullovet..
Vi trodde att killen skulle vara superglad över att komma till dagis igen idag, just för att han inte kunnat leka så mkt med sina kompisar. Men icke!! maken hade ett helvete att lämna i morse.. lillkillen grät o vägrade släppa pappas ben.. *stackarn* Så där fick vi för att vi trodde att det skulle bli mysigt att ha honom hemma i 3 veckor.  många ggr ligger det nog i ens dåliga samvete över att han är långa dagar på dagis.. men han älskar ju sitt dagis.. så vi borde inte ta honom därifrån,mer än nödvändigt..

Nähä.. nu ska jag koka mig en kopp honungsvatten.. sen kryper jag tillbaka till sängs...

CIAO!!

mitt älskade barn..

Idag har du varit en riktig retsticka.. slängt saker runt omkring dig, skrikit som besatt.. o bara jävlats...det har gjort så ont i mitt mammahjärta, o jag har inte riktigt vetat vad jag skullat göra. Du har slagits o smällt i dörrarna.. tills slut tog jag tag i dig ordentligt i din lilla arm.. men blicken jag fick, den sorgsna blicken med de blå stora rädda ögonen, gjorde att jag släppte lika fort igen.. du började gråta o sa upprepade gånger "man får inte slå Wiggo"... det gjorde att även jag började gråta o ifrågasätta mig själv! vad håller jag på med.. du är 2.5år o så liten o försvarslös.. o jag som är vuxen borde veta bättre..jag slog dig inte, men bara sättet du sa det till mig..... vi satt en bra stund på golvet o grät tillsammans... du lovade att inte slå mamma något mer.. till slut sa du att du var trött.. vi lade oss en stund tillsammans i mammas säng.. o du somnade gott i mina armar.
Du ska veta att denna dagen har varit den största prövningen någonsin, som mamma... En mkt tuff dag... mamma mår inte bra idag, men detä r ingen anledning att det ska gå ut över dig min älskade son!!  Nu ska jag oxå vila. .så att jag är lite piggare när du vaknar.. så att vi kan leka o mysa tillsammans..
Wiggo, jag älskar dig av hela mitt hjärta!!!!

Nytt år..

Nyårafton var för mig, som vilken annan kväll i veckan. Visst hade jag trevligt med min familj.. men helst av allt ville jag bara sova. Vid 21 konstaterade jag att det var försent att ta mig en tupplur, så det var bara att sitta uppe o vänta in 12 slaget.. hur kul låter det! men ärligt.. jag var så förbannat trött. Och mätt av den goda maten vi åt.. Detä r ng första gången jag har kännt att det kvittar vad det är för dag. vid 12 var det visserligen kul, Wiggo hade lyckats hålla sig vaken, förmodligen av allt socker i form av läsk o godis mm.. och han var verkligen det lilla barn som man ser framför sig när det smälls raketer! han studsade o sprang i cirklar o skrek WOW o vad häftigt om vartannat.. men jag tror fortfarande att det var mest sockret som gav energi.. Direkt efteråt.. vid ca 20 över 12.. tvättade jag av mig .. o tog med min speadade son för att göra ett tappert försök att söva honom.. men jag behövde inte lägga mkt energi på det.. =)  han somnade med ett leende på läpparna.. efter ett sött " jag älskar alla ljuus mamma".. han är bara för söt!

dagen efter vaknade han inte förrän 11!!! hahaha.. trött kille! Vi packade ihop vära grejor o satte o ss i bilen påväg hem till stockholm redan vid 12.30... resan hem gick som smort.. underbart väder trots den inbitna kylan.. o allt flöt på bra.. körde hem på 3 timmar.. *ler brett*

tog det bara allmänt lugnt igår, o hör o höpna.. vi fick Wiggo i säng redan vid 20.. UTAN protester... tror att han oxå längtat efter vanliga rutiner.. Så himla skönt för oss alla 3...

idag är jag på jobbet.. lugnt som attans.. kan ju vara bra första dagen efter en veckas ledigt.. men nu har jag lite scheman att kolla på.. ha det bäst...
och ett Gott nytt år på er!!!

kramos lockos!!

RSS 2.0